Дозировка при вътрешно приложение

Available languages: Дозировка при вътрешно приложение Dosage for internal application Dosering bij inwendige toepassing Dawkowanie przy stosowaniu wewnętrznym

 

Хората, които започват да четат този раздел, а не са прочели информацията за правилата на вътрешно приложение, молим да се запознаят с нея. Това ще предотврати неправилната употреба на Цитросепт.


Профилактично, като допълнение към хранителния режим с флавоноиди


С цел допълнение към хранителния
режим с флавоноидите се препоръчва консумирането на Цитросепт 3 пъти дневно, по 15 капки, разредени в 200–250мл течност (най-добре в чай от маточина).

При първите симптоми на грип, настинка или инфекция, нуждата на организма от флавоноиди се увеличава. Екстрактът в такива случаи трябва да се приема 2 пъти дневно, по 50-70 капки, в продължение на 3 дни. Не трябва да приемате екстракта като лекарство за настинка и грип, а единствено като допълнение към хранителния режим в период на понижен имунитет.

При употреба на капсулите Citrosept Active е достатъчно да взимате по една капсула дневно, по време на хранене.

Citrosept Junior се препоръчва да се дава на деца над 4 годишна възраст, по 10мл веднъж дневно. Тази доза може да се раздели на няколко по-малки (напр. 2 пъти дневно по 5 мл).


Месечен пречистващ хранителен режим

Препоръчва се на хората в добро здравословно състояние, желаещи да подсилят и пречистят своя организъм.
Помага при отслабване. Препоръчва се прием на около 10–15 капки дневно, през първите две седмици, около 15–20 капки през третата седмица и на 20–30 капки през четвъртата седмица.


3-месечен пречистващ хранителен режим

Препоръчва се за подсилване на организма при хронична умора и депресия (синдром на умората), а също и при алергии (напр. хранителна, сенна хрема) и други подобни.
Препоръчва се използването на екстракта 3 месеца. Дозирането е както споменахме по-горе. След достигане на максималната доза през 4-та седмица, трябва да я поддържате през 5-та и 6-та. След това дозите се намаляват до 20 капки дневно и се поддържат до края на 3-тия месец. По време на пречистващия хранителен режим трябва да се консумира повече целулоза (пълнозърнест хляб, зърнени трици), което ще пречисти храносмилателния тракт от остатъците на храна и токсични вещества, образувани в реакция Herxheimer. По време на този период трябва да пиете повече вода, за да улесните организма при отделянето на вредните вещества. С цел допълнително подсилване на флората на червата, по време на приемане на екстракта трябва да се консумират продукти, получени от кисело мляко (кефир, йогурт), кисело зеле и т.н. Препоръчва се и консумацията на по-големи количества растително масло или зехтин.

COMPANY WEBSITE: