Повишено внимание при приложение

Available languages: Повишено внимание при приложение Precautions Voorzorgsmaatregelen Ostrożność w stosowaniu

 

Цитросепт е 100% натурален препарат и не е опасен за здравето, въпреки това трябва да бъдат внимателни хората, които:

  • са алергични към цитруси – трябва да започнат приема на екстракта в много малки дози, напр. 1 капка в чаша с течност дневно. Ако не възникне алергична реакция, трябва да приемате такава доза около 5 дни и постепенно да увеличавате с 1 капка дневно, докато достигнете желаната доза.

  • приемат лекарства за сърце или хипертония – приемането на тези лекарства не изключва употребата на Цитросепт. Но е хубаво да има най-малко 2 часа интервал между приемането на лекарствата и Цитросепт. Екстрактът от грейпфрут (плодът и сокът от грейпфрут) влияе на абсорбирането и метаболизма на някои лекарства, затова не трябва да бъде консумиран с тях без промяна на дозата от лекуващия лекар. Приемането на лекарство едновременно с Цитросепт (или със сок от грейпфрут) може да стане причина действието на прецизно подбраната от лекаря доза на лекарството да се усили. Това може да доведе до сърдечна аритмия, скок на кръвното налягане или други заболявания на кръвоносната система. Интервалът от 2 часа между приеманите лекарства и Цитросепт намалява риска от такива усложнения, но Ви молим да наблюдавате своя организъм, особено в началото на приемането на екстракта. В случай на съмнения, Ви препоръчваме да се консултирате с лекар.

  • приемат лекарства, предотвратяващи отхвърлянето след трансплантации – при такива случаи препоръчваме екстрактът да не се използва.

  • приемат лекарства, свързани с чернодробни заболявания - това се отнася за лекарства, използвани при вирусно заболяване на черния дроб. Предлагаме при такива случаи да се направи консултация с лекар – изследванията са потвърдили хепатопротективни (защитни действия върху черния дроб) свойства на екстракта, но неговото действие може да се отрази върху действието на лекарствата. Освен това, много лекарства се метаболизират в черния дроб, а при нарушаване на неговите функции, се променя темпото на обмяна, което може да доведе до промяна на концентрацията на активните вещества в организма и непредвидени последствия.

  • бременни жени – не са проведени изследвания върху влиянието на екстракта върху плода, затова, въпреки че мислим, че екстрактът не може да предизвика опасност, препоръчваме правилото „имаш съмнения – не взимай”. Много жени приемат екстракта по време на бременност, но със сигурност не трябва да започват неговото приложение с големи дози (виж: РЕАКЦИЯ HERXHEIMER).

  • диабетици – нивото на кръвната захар може незначително да спадне.

По време на прием на екстракт от грейпфрут се препоръчва консумацията на по-голямо количество течности и растителни мазнини, като олио и зехтин.

COMPANY WEBSITE: