Свойства на грейпфрута

Available languages: Свойства на грейпфрута Properties Eigenschappen Właściwości grejpfruta

 

Грейпфрутът трябва да бъде неразделна част от хранителния режим на всеки човек. Той притежава много полезни и важни за здравето свойства.

  • Хранителните вещества, съдържащи се в грейпфрута, предотвратяват окисляването на т.н. лош холестерол (LDL), отговорен за образуването на атеросклеротични промени в кръвоносната система. Най-добра в това отношение е често изхвърляната от потребителите бяла, горчива ципа.

  • Грейпфрутът понижава нивото на глюкоза в кръвта. Хранителният режим, богат на тези плодове, се препоръчва за профилактика срещу диабет.

  • Нарингенинът и пектинът, съдържащи се в грейпфрута, засилват обмяната на веществата и подобряват хранителния процес. Това е особено важно за хората, борещи се с излишните килограми.

  • Пулпата от грейпфрут съдържа киселини, ускоряващи уринирането - това играе важна роля за правилното функциониране на пикочната система и бъбреците. Тя помага и за почистване на червата от остатъци от храна и токсини.

  • Веществата, съдържащи се в семките, ципата и пулпата на грейпфрута, имат противогъбични, антибактериални и противовирусни свойства – въздействат на около 800 вида вируси и бактерии, както и на около 100 вида патогенни гъби.


 

COMPANY WEBSITE: