Състав

Available languages: Състав Ingredients Ingrediënten Składniki

 

Цитросепт е продукт, получен от семената, пулпата и бялата част на грейпфрута (в световната литература е прието наименованието GSE, тоест екстракт от семена на грейпфрут). Той съдържа преди всичко биофлавоноиди и гликозиди под формата на: нарингин и няколко протеина.

Биофлавоноидите, наричани понякога витамин Р, са свързани с полифенолните съединения, широко разпространени в света на растенията. Някои флавоноиди (особено флавоните, флавонолите, и флавононите) имат антиоксидантни свойства, улавят свободните радикали, проявяват антиоксидантни, противовъзпалителни свойства и уплътняват кръвоносните съдове.

Биофлавоноидите и предпазват витамин С от окисляване. Витамин С (аскорбиновата киселина) е органично химично съединение, което има голямо значение за човешкия организъм. Той взима участие в процесите на зарастване на рани и счупвания, повишава имунитета, важен е и за правилното функциониране на кръвоносните съдове и венците.

Гликозидите (нарингин и протеин) са химични съединения, производни на въглехидратите. В съответни високи количества те понижават нивото на холестерола, действат антисептично, а по този начин и противовъзпалително.


 

COMPANY WEBSITE: