Сертификати

Available languages: Сертификати


 

Цинтамани Полша

 

Официално съобщение до медиите

по повод излъченото разследване на БНТ за наличието на отровната съставка Benzethonium Chloride в произвежданите в България продукти Цитросепт ЕООД и Цитрогард ЕООД

 

 

Цинтамани Полша, като собственик на търговската марка Цитросепт е единствената компания, която има право легално да използва наименованието „Цитросепт” в България.

 

От края на май 2012 година на пазара се разпространява оригиналният биосертифициран екстракт Цитросепт Органик – изцяло за вътрешна употреба, без наличие на каквито и да е опасни съставки.

 

Цитросепт Органик се произвежда в Германия и разполага с всички необходими анализи на състава, доказващи липсата на вредни вещества, включително Бензетониум хлорид (вж. приложения анализ, изготвен от лаборатория Eurofins Steins Laboratorium).

 

Разследваните в предаването продукти нямат нищо общо с оригиналния Цитросепт, произвеждан от Цинтамани Полша.

 

Цинтамани Полша подкрепя категорично действията на властите в България по повод открития в хранителните добавки разпространявани под името Цитрогард ЕООД и Цитросепт ЕООД токсин Benzethonium Chloride.

 

Цинтамани Полша от месеци е в процес на юридически процедури срещу лицата, които неправомерно използват името Цитросепт и по този начин уронват престижа на оригиналния продукт Цитросепт, който е резултат от усилена работа, години изследователска дейност, стриктно зачитане на правните норми и повишено внимание към здравето на хората. Това се отнася, както за Цитросепт Органик, така и за останалите продукти под марката Цитросепт, произведени от Цинтамани Полша - Цитросепт, Цитросепт Джуниър, Цитросепт Актив.

 

Надяваме се разследването на предаванието „Открито” по БНТ, довело до спиране на опасните продукти от пазара, да предизвика не само обещаните от министър Мирослав Найденов промени в закона, но и да провокира повече внимание у потребителите, които лесно могат да станат жертви на фалшиви добавки.

 

Цинтамани Полша се обръща към медиите с молба да разяснят сред българите разликата между произвежданите от нас продукти и хранителните добавки, станали обект на разследването по БНТ.

 

Считаме, че подобно разграничение е абсолютно наложително не само заради пазарната справедливост, но и заради възможността за хиляди българи да се погрижат за своето здраве като използват доказалия своята ефективност оригинален продукт, произвеждан от Цинтамани Полша.

 

Лабораторен анализ на състава на Цитросепт 10 мл., който показва, че продуктът не съдържа вредни съставки.

Независим лабораторен анализ на Цистросепт Органик и Цитросепт Junior Мултивитамин поръчан от Агенцията по безопасност на храните