Официално съобщение до медиите

Available languages: Официално съобщение до медиите

Цинтамани Полша

Официално съобщение до медиите

по повод излъченото разследване на БНТ за наличието на отровната съставка Benzethonium Chloride в произвежданите в България продукти Цитросепт ЕООД и Цитрогард ЕООД

Цинтамани Полша, като собственик на търговската марка Цитросепт е единствената компания, която има право легално да използва наименованието „Цитросепт” в България .

От края на май 2012 година на пазара се разпространява оригиналният биосертифициран екстракт Цитросепт Органик – изцяло за вътрешна употреба, без наличие на каквито и да е опасни съставки.

Цитросепт Органик се произвежда в Германия и разполага с всички необходими анализи на състава, доказващи липсата на вредни вещества, включително Бензетониум хлорид (вж. приложения анализ, изготвен от лаборатория Eurofins Steins Laboratorium).

Разследваните в предаването продукти нямат нищо общо с оригиналния Цитросепт, произвеждан от Цинтамани Полша.

Цинтамани Полша подкрепя категорично действията на властите в България по повод открития в хранителните добавки разпространявани под името Цитрогард ЕООД и Цитросепт ЕООД токсин Benzethonium Chloride.

Цинтамани Полша от месеци е в процес на юридически процедури срещу лицата, които неправомерно използват името Цитросепт и по този начин уронват престижа на оригиналния продукт Цитросепт, който е резултат от усилена работа, години изследователска дейност, стриктно зачитане на правните норми и повишено внимание към здравето на хората. Това се отнася, както за Цитросепт Органик, така и за останалите продукти под марката Цитросепт, произведени от Цинтамани Полша - Цитросепт, Цитросепт Джуниър, Цитросепт Актив.

Надяваме се разследването на предаванието „Открито” по БНТ, довело до спиране на опасните продукти от пазара, да предизвика не само обещаните от министър Мирослав Найденов промени в закона, но и да провокира повече внимание у потребителите, които лесно могат да станат жертви на фалшиви добавки.

Цинтамани Полша се обръща към медиите с молба да разяснят сред българите разликата между произвежданите от нас продукти и хранителните добавки, станали обект на разследването по БНТ.

Считаме, че подобно разграничение е абсолютно наложително не само заради пазарната справедливост, но и заради възможността за хиляди българи да се погрижат за своето здраве като използват доказалия своята ефективност оригинален продукт, произвеждан от Цинтамани Полша

COMPANY WEBSITE: