Може би знаете, че грейпфрутът е не само вкусен и освежаващ плод, но и много полезен за нашето здраве.

Тропическите цитрусови плодове, сред които попада и т.нар. „райски плод“ – грейпфрутът, съдържат разнообразие от хранителни вещества, голямо количество фибри, биофлавоноиди и антиоксиданти. Грейпфрутът е един от най-препоръчваните плодове за диети, защото е нискокалоричен и с доказано благоприятно въздействие върху метаболизма.

Активирането на метаболизма с цел отслабване не винаги е свързано с интензивни тренировки и безкрайно изтощителни физически дейности, но ключът за ускорен метаболизъм е в балансираното съчетание на спортни занимания и подходящ хранителен режим. 

В днешно време съществуват най-различни добавки, храни и напитки, които след прием „рекламират“ намаляване на теглото вследствие на подобрен метаболизъм. Тук е моментът да обърнете специално внимание в диетата си на грейпфрута, който съдържа много витамини А и С, а съдържащите се в него биофлавоноиди имат синергично действие с витамин C и тази комбинация ефективно неутрализира свободните радикали. Антиоксидантното и противовъзпалително действие на цитрусовите биофлавоноиди подпомага силно метаболизма, когнитивното здраве, кръвообращението и здравето на ставите. Грейпфрутът съдържа много специфични фибри, които подпомагат изгарянето на мазнините, а редовната му консумация помага за намаляването на нивото на холестерола. В допълнение, фибрите в грейпфрута спомагат за намаляване на апетита и може да регулират нивата на кръвната ви захар. Изследванията показват, че диета с високо съдържание на плодове, богати на фибри, е идеална за отслабване, тъй като поддържат по-дълго усещане за ситост и ще ви помогнете да приемате по-малко калории на ден.

Но нека да си го признаем – грейпфрутът рядко е любим плод. Освен това най-полезните съставки в него се намират в семената и белите мембрани, които никой не хапва, дори и да спазва диета, богата на прием на този плод.

Природната съставка, наречена нарингенин, може да се открие в изобилие в грейпфрутите. Тя притежава мощни антиоксидантни и антисклеротични свойства, забързва метаболизма и повлиява благоприятно при хепатит С. Благодарение на този флавоноид – нарингенин, придаващ горчивия вкус на грейпфрута, черният ни дроб е в състояние да разгради натрупаните мастни образувания вместо да ги складира. Но освен в пулпата на грейпфрута, нарингенинът се намира също в семките и кората на грейпфрута и просто похапвайки грейпфрут няма как да усвоим цялото количество от тази полезна съставка.

Кората на грейпфрута също така съдържа органичното вещество „нооткатон“, което активира аденозин-монофосфат киназата (АМРК), а тя от своя страна подобрява производството на АТФ (енергия) и по този начин ускорява метаболизма. Грейпфрутът е най-богатият на нооткатон плод сред цитрусите и затова приемът на есктракт от грейпфрут, за който са използвани различни части на грейпфрута, би могъл да ви достави това вещество и така да спомогне за подобряването на метаболизма.

Както разбрахте, съдържащите се в грейпфрута полезни вещества стимулират изгарянето на мазнините и стимулират активно обмяната на веществата.

Ето защо, ако включите този плод или екстракт от грейпфрут от сертифициран източник в дневния си хранителен режим – може да успеете и по-лесно да отслабнете.

Не забравяйте: най-добрият и дългосрочен начин да ускорите метаболизма си е чрез редовна физическа дейност и балансирано хранене, като грейпфрутът ще окаже положително влияние върху метаболизма ви. Може спокойно да допълните консумацията на грейпфрут в дневното си меню с прием на капки на концентриран разтвор от Цитросепт Органик /винаги се приема разреден във вода, 15 капки х 2 -3 пъти дневно/ , за да получите допълнителен бонус за метаболизма.

Дори да имате динамично ежедневие и не намирате винаги време за спортни дейности, Цитросепт Органик ще ви помогне в комплексния подход в борбата с натрупаните килограми, като ускори вашия метаболизъм за по-дълъг период от време.

Купи Цитросепт от vedrashop.bg